Warsztaty kulinarne klas trzecich
W dniach 14 i 15 marca klasy trzecie wybrały się na warsztaty kulinarne do „Pracowni Tytka” w Łodzi. Warsztaty miały na celu pokazać uczniom, że można czerpać radość z gotowania i przygotowywania wspólnie posiłków oraz przybliżyć zawód kucharza.
Dzięki warsztatom kulinarnym uczniowie poznali nawyki racjonalnego i zdrowego odżywiania, nabyli umiejętności planowania i organizowania swoich działań, doskonalili techniki współpracy w grupie, a przede wszystkim rozwinęli swoją kreatywność.
Uczniowie przygotowali włoską zupę - aromatyczny krem pomidorowy, filety z kurczaka w cieście francuskim z fetą i szpinakiem, a na deser mus czekoladowy z karmelizowaną gruszką. Warsztaty trwały 4 godziny i przez cały ten czas nasi trzecioklasiści pracowali tak jak zawodowi kucharze - stojąc i wykonując polecenia szefa kuchni.
Dziękujemy Pani Gosi za uśmiech, cierpliwość i profesjonalizm w przekazywaniu wiedzy.